Har du glemt dit kodeord?

Indtast venligst dit brugernavn eller emailadresse. Instruktioner i nulstilling af kodeord vil blive emailet til dig med det samme.
Nulstil kodeord

Tilbage til loginformular 

 

Hvad er en heglen?

Første søndag i november er alle helgens søndag. Det er den dag, hvor vi i kirken mindes de afdøde. Det er efterhånden en udbredt tradition, at navnene på dem, der er døde i sognet i årets løb læses op og der tændes evt. lys for dem. Mange besøger deres pårørendes grave for at sætte blomster og lys. Det er dagen, hvor vi mindes dem, vi har mistet. Elskede mennesker, der betød noget i vores liv. Men uanset hvor højt vi værdsatte dem, så vil de fleste nok værge sig mod at kalde dem helgener, for er helgener ikke sådan nogle meget fromme menneske med en hel særlig tilknytning til Gud og kan udrette store mirakler? Jo, det er det i den katolske kirke.

Men i vores protestantiske kirke er helgener helt almindelige mennesker, der lever deres liv i tillid til Guds nåde og rækker deres kristne tro videre til andre. I den luthersk-evangeliske tolkning af kristendommen er vi alle lige i Guds øjne. Her kommer nåden, tilgivelsen og barmhjertigheden før loven. Vi behøver ikke fremvise en række gode og underfulde gerninger for at blive helgen. Det er vi i kraft af vores dåb. Så de mennesker vi ærer alle helgens søndag er helt almindelige mennesker som du og jeg og alle vore kære. Nulevende såvel som, dem der har forladt denne verden, men stadig lever i lyset af Guds kærlighed i det hinsides.